Sosyal Medya

Güncel

HDP'den "Türkiye’ye müdahale" çağrısı!

Avrupa Parlamentosu’nda konuşan Selahattin Demirtaş ve Leyla Zana, Türkiye’ye müdahale çağrısında bulundu.



Türkiye’nin, Kürtleri büyük tehdit olarak gördüğü suçlamasında bulunan DemirtaÅŸ, Ankara’nın müzakere masasına oturtulması için uluslararası kurumlardan müdahil olunmasını istedi. KonuÅŸmasında, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye de sahip çıkan DemirtaÅŸ, “PYD, Cenevrede’de Türkiye’nin yanında oturmalı” dedi.

ZANA'DAN ÖRTÜLÜ TEHDİT

Meclis’te, metindeki “Türk” ifadesini kullanmayınca yemini geçersiz olan HDP AÄŸrı Milletvekili Leyla Zana da DemirtaÅŸ’ın sözlerine destek vererek, Ä°mralı’da tutulan bebek katili Öcalan’ın salıverilmesini ima etti. Zana, “Süreçler baÅŸarısızlığa uÄŸradıktan sonra, çok daha kötü sonuçlar doÄŸurmuÅŸtur” tehdinini de savurdu. 

Ä°HANET MASASINI AP'DE KURDULAR

Avrupa Parlamentosu’nda “Türkiye ve Kürtler” konulu konferanta konuÅŸan HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ ve HDP AÄŸrı Milletvekili Leyla Zana Türkiye’ye müdahale çaÄŸrısında bulundu.

Türkiye’nin, Kürtleri büyük tehdit olarak gördüğü suçlamasında bulunan DemirtaÅŸ, Ankara’nın müzakere masasına oturtulması için uluslararası kurumlardan müdahil olunmasını istedi. KonuÅŸmasında, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye de sahip çıkan DemirtaÅŸ, “Aklı başında bir devlet bütün bölgedeki geliÅŸmeleri doÄŸru okuyup, tersine PYD’nin ve Suriye’deki örgütlü yapıların Cenevre’de olması için çaba sarf etmeli ve Türkiye Cenevre’de tam da kendi yanına oturtmalı PYD’yi, uzaÄŸa deÄŸil, karşısına deÄŸil tam da kendi yanına oturtmalı. En çok da Türkiye’nin ihtiyacı var buna” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.